DEWEERGAVE

Sinds 1989

Slagwerk & Percussie

  • Voor beginners of gevorderden

    Diverse slagwerk opleidingen
  • Gericht op samenspelen

    Ook voor bandleiders
  • Ook groepslessen

  • 1
  • 2
  • 3

Drummen & Percussie in Barneveld

Drums

Drummen is een vak apart. Veel bandjes staan of vallen met een goede drummer. Samen met de basgitaar zorgt de drummer voor de basis van de band. Het leren meespelen met anderen is voor de drummer erg belangrijk. Het drumstel bespeel je met handen en voeten. Het soepel en op tempo spelen van drumpatronen vraagt een goede studietechniek. In de lessen besteden we daar ook veel tijd aan.
Diverse stijlen komen aan bod. Ook geven we aandacht aan verschillende manieren van drummen: het ondersteunend spelen en het leidend spelen. We oefenen naast technische vaardigheden veel op het samenspelen. Daarvoor gebruiken we o.a. CD materiaal.

drums1

Percussie

Bij percussie valt te denken aan allerlei verschillende percussie instrumenten (bongo, conga, triangel, ritme ei, tamboerijn, shaker etc.), die een erg leuk effect hebben bij het begeleiden. Vaak wordt percussie gegeven als aanvulling op de drumles voor leerlingen die daarvoor voelen. Les op percussie instrumenten kan apart gegeven worden of dit kan gecombineerd worden met dejmbéles.

percussie2   percussie

Het ontwikkelen van een goed ritmegevoel is zowel voor drum- als percussieles erg belangrijk. Dit wordt in de loop van de tijd meer en meer ontwikkeld bij de leerling die serieus de lessen volgt en thuis studeert!

 

drums2