DEWEERGAVE

Sinds 1989

Cello spelen in Barneveld

Na mijn conservatorium opleiding was ik op een gegeven moment toe aan iets nieuws en uitdagends. Het werd de cello. Tijdens mijn opleiding had ik al kennis gemaakt met dit mooie instrument bij mijn medestudenten die de cello als hoofdvak studeerden. Het was verfrissend om weer eens te ervaren hoe lastig het kan zijn om een nieuw instrument onder de knie te krijgen en ik ben er ook nog lang niet op uitgestudeerd. Wel merk ik dat het investeren in een goede techniek belangrijk is. Wil je eens kijken of de cello iets voor je is? Ik help je graag op weg. Speel je al goed cello en kan ik je niet verder helpen, dan verwijs ik je graag door naar een collega docent.

Het gebruik van muziekboeken is bij de prijs inbegrepen en een instrument kan je eventueel huren.

celloles in Barneveld 1

Er kunnen privé- of duolessen gegeven worden. Waar nodig kunnen we begeleidende partijen op de vleugel spelen.

Improviseren en uit het hoofd spelen

Improviseren is een mooi middel om leuke muziek te maken. Met behulp van enkele aanwijzingen is het niet lastig om zelf leuke improvisaties te laten horen. Het voordeel is ook dat je geen noten hoeft te lezen. Tijdens het spelen kan je dan controleren of je een mooie klank en een goede streektechniek gebruikt.

In de lessen kunnen we ook aandacht besteden aan het uit het hoofd leren spelen van stukken. Vaak lukt het dan om een muziekstuk met overtuiging ten gehore te brengen.

celloles in Barneveld 2

Muziekboeken

In de lessen maken we gebruik van veel verschillende boeken.
Deze muziekboeken hoeft u niet zelf aan te schaffen maar krijgt u van ons in bruikleen.
Zo kunnen we ook het lesmateriaal optimaal afstellen op de mogelijkheden en wensen van de leerling.

celloles in Barneveld 3