DEWEERGAVE

Sinds 1989

Basgitaar

  • Basgitaar

    Ook in samenspel met drums & percussie
  • 1

Basgitaar in Barneveld

De basgitaar

In de lessen voor basgitaar werken we veel met akkoordschema's. Op grond van deze schema's maken we samen goed klinkende baspartijen. Het is boeiend om hetzelfde akkoordschema op diverse verschillende manieren te kunnen spelen. Zo leren we spelen in verschillende stijlen en tempo's.
We oefenen met begeleidingspatronen en begeleidingstracks om ritmisch strak te kunnen spelen. Voor lastige technieken gebruiken we aparte lesboeken die erop gericht zijn om in korte tijd bepaalde patronen onder de knie te krijgen.

Zo maakt de bassist kennis met diverse stijlen.
Voor kinderen is de bas vaak te groot en te zwaar. We hebben kleine en lichte bassen in de verhuur die een uitstekend geluid hebben. Als de kinderen aan een gewone bas toe zijn kunnen ze de overstap makkelijk maken. Alles wat ze al geleerd hebben kunnen ze binnen een week op het grotere instrument ook voor elkaar krijgen.

De basgitaar in de band

In een band speelt, naast de drums, de basgitaar een belangrijke rol in de muziek. Als bassist is het daarom ook nuttig om de grondbeginselen van het drummen te leren kennen. Vaak geven we bassisten daarom ook wat drumlessen zodat ze in de praktijk kunnen samenwerken met een drummer.

Naast techniek en het spelen van basmuziek is een goede akkoordkennis ideaal zodat de bassist in staat is zijn eigen baslijnen te componeren.

De versterker

Een goede basversterker laat de lage tonen warm en vol klinken. Bij de aanschaf moet daar goed op worden gelet. De versterker hoeft niet meegenomen te worden naar de lessen. We gebruiken in de lessen onze eigen versterker.
Goed klinkende sets zijn voor leerlingen ook te huur.