DEWEERGAVE

Sinds 1989

Blokfluit

 • Blokfluit

  Blokfluit

  Meer dan een beginners instrument
 • Diverse stijlen

  Diverse stijlen

  Van improvisatie tot klassiek
 • Samen spelen

  Samen spelen

  Mogelijkheid voor ensamble spel
 • 1
 • 2
 • 3

Blokfluit in Barneveld

De blokfluit is een aantrekkeluijk instrument, omdat het in aanschaf niet erg kostbaar is en omdat het een  beginsel redelijk makkelijk te bespelen instrument is voor wie kennis wil maken met muziekles.

Wij geven les op de sopranino, de altblokfluit, de sopraanblokfluit en de tenorblokfluit aan kinderen, tieners en volwassenen, individueel en in grotere of kleinere groepjes.

Verschillende stijlen en instrumenten

De verschillende muziekstijlen en het samenspelen maken het bespelen van dit instrument tot een leuke bezigheid.
Kinderen vanaf ongeveer 7 jaar kunnen prima starten op de sopraanblokfluit, die door de handzaamheid het meest geschikt is voor de beginner.
Vanaf ca 11 jaar kunnen de meeste kinderen als ze dat willen met de altblokfluit beginnen. Die heeft een andere stemming en er moet dus wel weer 'van voren af aan' begonnen worden. De tenorfluit heeft dezelfde stemming als de sopraanblokfluit en de sopranino heeft dezelfde stemming als de altblokfluit.
Wie dus de sopraan- en altstemming heeft geleerd kan op alle vier de instrumenten spelen!

Blokfluit leren spelen

Er zijn veel leuke blokfluitmethodes, en er is enorm veel mooie muziek voor de (gevorderde) blokfluitist geschreven.
Voor wie gevorderd is, wordt de techniek uiteraard steeds pittiger, waarbij vingervlugheid steeds meer ontwikkeld dient te worden. Daarnaast zal in de lessen ook veel aandacht worden besteed aan het ontwikkelen van de muzikaliteit waardoor de blokfluit een volwaardig en zeer boeiend instrument zal blijken te zijn, waar je nooit op uitgespeeld raakt!